· 

Red Centre

Hallo allemaal. 

Het is weer even geleden dat we een stukje schreven. Maar nu een vanuit Alice Springs. Midden in Australië. We hebben nogal wat leuke dingen meegemaakt de afgelopen weken. Jawel we zijn zelfs erg druk met alle belevenissen. We zijn vanuit Kununurra het Northern Territory ingereden naar het prachtige Keep River en Gregory NP. Toen terug en verder zuidelijk naar de waanzinnig mooie Bungle Bungles. Maar de toegangsweg was nogal een echte 4wd. Ruim 2 uur over 52 km met een aantal riviercrossingen. Maar dat was het zeker waard. Wat mooi is het hier. Afgesloten met een helicoptervlucht zonder deuren. Das te gek voor fotografie en film. Toen hebben we de 1077 km lange Tanami road gedaan. 850km onverhard. Een prachtige route. En zo rustig dat we maar een stuk of 40 andere auto’s gezien hebben. ‘s Nachts twee huilende dingo’s naast de camper. Fantastisch!! Deze weg gaat naar Alice Springs. Vandaar het Rode hart gedaan. Dat zijn Uluru (zie foto) en Kata Tjuta en de Kings canyon. Daarna via de prachtige Mereenie loop naar de West Mac Donnell Ranges. Veel gewandeld in dit mooie gebied. Prachtig gewoon en aangename temperaturen. Midden 20. Negen jaar geleden was het hier 43. En een paar mooie parels van parken ontdekt. Naast de al genoemde bijvoorbeeld Gosse Bluff. 
Vanuit Alice Springs gaan we eerst naar Rainbow Valley. Iets zuidelijker is dit. En van daaruit naar het noorden richting Darwin. De tijd vliegt gewoon. Nog 3,5 week hier pffff. Dat was het. Tot de volgende blog. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0