· 

Weer binnen bereik

Beste booglezers. Het is alweer even geleden dat we een bericht gepost hebben. We wensen iedereen (alvast) een fijne vakantie toe. Uit ervaring weten we dat vakantie best wel leuk is......

We zijn een tijdlang in een gebied geweest waar geen enkel bereik is behalve onze satelliet telefoon. Dus geen mogelijkheid voor berichten. 

 

Na Millstream zijn we langs de kust gegaan via de plaats Broome. Een wat grotere plaats hier, met maar ongeveer 20.000 inwoners. Bekend om de parels. Maar vanaf hier is het ook erg duur allemaal in West - Australië. We hebben hier veel walvissen gezien. Er komen er hier zo'n 20.000 tot 40.000 per jaar. Hierna zijn we naar het afgelegen Cape Leveque gegaan. Dit viel ons wat tegen. Voor elk strand moest je vanwege "culturele activiteiten" betalen. Wel hebben we hier de zeldzame Gouldian Finch gezien. Nooit verwacht dat we deze zeer kleurrijke vogel zouden gaan zien. Via Derby zijn we we naar de Gibb River Road gereden. Dit is een gravelroad van zo'n 650 kilometer. We hoopten dat dit een van de hoogtepunten zou worden. Maar eigenlijk viel de route ons tegen. De vijf gorges die je hier kunt bezoeken zijn mooi maar tot vlak voor het einde is de route eigenlijk een saaie route. En vooral een survival route. Door de vele grote gaten en hobbels in de weg, gecombineerd met grote scherpe stenen, is het hopen dat je geen lekke banden krijgt. Gelukkig hadden we maar een "slow leak". We konden er verder mee rijden tot een reparatieplek. Maar fijn rijden was het niet. Het laatste deel bij de Cockburn Ranges is wel prachtig. Daar moesten we ook beekjes en rivieren oversteken. Waaronder de Pentecost river. Hier zitten behoorlijk veel zoutwater krokodillen in het water dus dat is zeker spannend. De overtocht was niet diep, maximaal 40 centimeter maar het is altijd de vraag hoeveel stenen er liggen en of je daar over heen komt. Zie onze oversteek op de bijgevoegde foto.

Inmiddels zijn we in Wyndham en genieten we van de rust en mooie natuur. En oh jaaaa... We hebben al wekenlang Nederlandse temperaturen van ruim 35 graden... Zweten dus... We gaan over een aantal dagen weer zuidelijker en langzaam richting het "Rode Hart" van Australië. Echt het midden van het land. Daar is het overigens fris. Overdag 22 graden en 's nachts tegen het vriespunt.

Dat was het voor nu. Tot de volgende blog.

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  M&M (woensdag, 01 augustus 2018 17:12)

  Hey buurtjes,

  We lezen natuurlijk alles mee, maar een berichtje was er nog niet van gekomen. Wat een genot om via jullie verhalen een beetje mee te reizen. Wij brengen ook veel tijd door in onze camper, maar helaas wat minder lang dan jullie.
  Blijf genieten van al het moois op jullie route. We kijken uit naar het volgende verslag.

 • #2

  Joke en Jan (zaterdag, 04 augustus 2018 09:44)

  Hallo Alex en Annette,

  Mooi jullie nieuwe berichten weer gelezen, wat hebben jullie al enorm veel gezien en meegemaakt.
  Blijf genieten van wat er verder op jullie pad komt.

 • #3

  Rita (maandag, 27 augustus 2018 16:21)

  Hoi , wat fijn voor ons �dat jullie weer bereik hebben .
  Zo kunnen we blijven meegenieten .

  Gr. Rits