· 

Ontmoeting met de Kings

Beste bloglezers.

Dank weer voor de leuke reacties. Erg leuk! 
De vorige keer hadden we nogal last van veel water. Daarom moesten onze reisplannen omgegooid worden. Mt Augustus en Kennedy Range konden we niet bezoeken en we zijn naar Coral Bay en Ningaloo Reef bij Exmouth gegaan. Bij Exmouth hebben we twee fantastische snorkeltochten gedaan bij walvishaaien. Deze gentle giants die 12 meter lang kunnen worden zijn hier vaak tot 8 meter. Ze eten plankton. We hebben Annette der verjaardag op deze manier gevierd. Zoals op de foto te zien is snorkelt Annette hier vlak voor een walvishaai van 6 meter. Je mag niet voor ze zwemmen omdat ze zich al zwemmend voeden. Maar wat nou als zo’n pracht haai met een bek van een meter breed tot drie keer toe zo recht op je afzwemt. Dan is ie op minder dan drie meter afstand indrukwekkend groot. We hadden de reis vooral op deze dieren afgestemd en hoe mooi is het als je er met 9 kunt zwemmen. Top. Dat was King 1. En de tocht werd nog mooier toen er een groep van zeven mantaroggen bij ons kwamen zwemmen. 5,5 meter breed en fantastisch “zwevend” en “vliegend” door het water. En als je dan rustig blijft liggen in het water komen ze nieuwsgierig om je heen zwemmen. Soms met drie tegelijk. Jarenlang al een absoluut favoriet dier van Alex. Zie de foto die Alex maakte van de Mantarog. Dat was king 2. 
We wilden hierna terug richting Kennedy Range en Mt Augustus. We waten vlakbij en jawel toen kwam de regen. Een buitje was voorspelt. Maar dat buitje duurde bijna 24 uur. We zijn snel terug gegaan naar de hoofdweg omdat we anders wellicht een aantal dagen hadden vastgezeten. Zelfs een deel van de hoofdwegen werd een dag afgesloten. 
We zijn toen naar Karijini NP gegaan. Fantastische landschappen. Bijna Afrikaans. Maar wel weinig dieren. Maar gelukkig troffen we hier onze derde king. De Mulga of King Brown Snake. Vlakbij op een meter of drie rustig zijn weg zoekend. En een tijdje mooi poserend. Een van de giftigste slangen ter wereld. Maar eindelijk een brown snake op de plaat. Heel gaaf. En voor degenen die niet van slangen houden: king staat voor zijn naam omdat ie ook slangen eet. De derde foto is de king brown.
Toen maar Millstream Chichester met spectaculaire landschappen. En door de regen veel bloeiende bloemen met o.a. de zeldzame Sturt’s Desert Pea. Zo prachtig. Nu zijn we in Karratha en gaan richting Broome. Het weer is van midden 20 graden weer richting de 30 gegaan. 
Groeten van ons en tot blogs.