· 

Veel water...!

Beste bloglezers. 
 
Dank voor alle mooie reacties die we weer gehad hebben. 

Hier weer wat belevenissen uit Australië. Vanuit Perth zijn we op weg naar de Pinnacles gegaan zoals we al van plan waren. Wat een onwaarschijnlijk landschap. Er mooi van kleur. Het zand is er goudgeel. Hierna zijn we naar het Kalbarri NP gegaan waar we veel gewandeld hebben. De laatste middag begon het te regenen en het heeft flink doorgeregend. Verder noordwaarts waren er weeralarmen door de harde wind en enorme neerslag. Op plekken waar het vijf jaar niet geregend had viel in een paar uur 120mm. En het jaargemiddelde is daar 85mm. Enorm dus. Daar hadden we later flink last van omdat veel nationale parken afgesloten werden. Wij moesten onze plannen dus omgooien en zijn eerst naar het Ningaloo reef gegaan. Op de foto is een van de afsluitingen te zien op de snelweg.  
Uiteraard zijn we bij het Ningaloo reef naar de dolfijnen van Monkey Mia geweest en daarna naar Coral Bay. Hier hebben we een tocht gedaan om met de Manta rog te zwemmen. Bij de eerste snorkeltocht boven het weergaloze rif hebben we lang met een groene schildpad gezwommen. Zo gaaf!!  Daarna een unieke natuurbelevenis meegemaakt. Dat zien ze ook hier zelden. Zes enorme tijgerhaaien vielen een loggerhead schildpad aan pal voor onze boot. En na anderhalf uur lukte het de haaien. Adrenalineshot voor ons natuurlijk. Met hierbij “mooie” beelden en foto’s. Zeker als die haaien dan vlak langs je heen zwemmen is het extra indrukwekkend. Weliswaar waren wij op de boot maar toch. Ook de gidsen waren behoorlijk onder de indruk. Een uur later zijn we 300meter verder toch gaan snorkelen met de enorme Mantarog. 4,5meter breed. Kicken toen hij loops ging maken pal voor ons (dat doen ze als er veel voedsel is). Prachtige belevenissen. Komende dagen twee tochten waarbij we gaan zwemmen met walvishaaien. En ook hier zijn Manta’s gezien en ook bultrug walvissen. Veel water dus door eerst de overstromingen en nu de mooie snorkeltochten. De weg naar Mt Augustus is weer open dus daar kunnen we ook maar toe. Mooie vooruitzichten. 

Groeten vanuit een zomers Exmouth met 26 graden. Hier noemen ze dit wintertemperaturen😃!