· 

Van de hoge golf naar de hoge bomen

Hoi bloglezers. Dank weer voor de leuke reacties die we gehad hebben. Voor ons is het altijd leuk als we reacties krijgen. Top!

 

We gaven in onze vorige blogpost aan dat we nachtfotografie hadden gedaan bij de Wave Rock. Daar is deze foto een van de resultaten van. Met rechts van het midden Orion (drie sterren onder elkaar) goed zichtbaar. Een pracht ervaring. 

 

Na het Fitzgerald River NP zijn we naar de bergen van Stirling Range NP gegaan. Hier hadden we wat minder weer. Veel wind en af en toe regen. Hierdoor konden we niet de wandelingen doen die we wilden doen. Maar de routes waren mooi en het vogelleven is er prachtig. En ze wilden wel op de foto!

Daarna zijn we naar het kleine maar heel erg mooie Porongurup NP (spreek uit: prong kroep) gegaan. Dit is een juweel van een park. Prachtige rotsformaties en heerlijke wandelingen. Niet de gemakkelijkste wandelingen maar wel de mooiste uitzichten. En hier hebben we een van onze vogel doelsoorten, de red tailed black cockatoo, al vliegend prachtig kunnen fotograferen! Helemaal blij dus.

 

Toen naar Albany. Een stad waar we een dag weinig konden doen door een enorme storm. Met lekkere temperaturen want de korte broek konden we gewoon dragen. Hier konden we weer inkopen doen maar hier ligt ook het mooie Torndirrup NP. Bij The Gap en Natural Bridge hebben we mooie dronebeelden kunnen maken. Daarna naar Denmark. Een leuk klein plaatsje met prachtige baaien en een ontspannen sfeer.

 

Inmiddels zijn we in Walpole, het gebied van de enorme grote Karri bomen. We hebben de Treetop walk gedaan en vandaag de top van Mt. Frankland beklommen. Vanaf deze top heb je 360 graden uitzichten over enorme afstanden. De temperaturen waren de afgelopen dagen gezakt naar 15 maar inmiddels weer 28. Wel bijzonder om de ozzies in dikke winterjassen en met ijsmutsen te zien bij 15 graden...

 

De komende dagen gaan we verder westwaarts via Shannon NP naar Margaret River. Hier schijnen we mee te moeten doen aan wijn, kaas en chocolade proeven. Er bleken geen andere vrijwilligers, dus wij offeren ons maar weer op. Het leven is soms zwaar, zelfs in je vakantie......

 

Dat was het weer even voor nu vanuit een zonnig en warm Ozzie. Tot de volgende blog maar weer!

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Evelien en Ruud (vrijdag, 11 mei 2018 22:39)

  Zo te horen hebben jullie Het prima naar de zin, wij genieten thuis van de verhalen en zo leer ik (Lien) ook eens hoe Australië eruit ziet. Nog heel veel mooie tochten en dieren spotten. Groeten uit Canterbury met een Auchentossie in de hand. �

 • #2

  Jan en Joke (zaterdag, 12 mei 2018)

  Hoi Alex en Annette,

  Weer een mooi verslag gelezen van jullie ervaringen, leuk dat jullie de plaatsen steeds vermelden, zo kunnen we op de kaart kijken hoe de route verder gaat.
  Een schitterende foto van de nachtfotografie hebben jullie gemaakt ,we kijken weer uit naar het volgende blog.

 • #3

  Henri (maandag, 14 mei 2018 13:13)

  Leuke beschrijvingen. En inderdaad mooi om het op de kaart mee te volgen.
  Hebben jullie camera's inmiddels geen Alex- en Annette-moeheid...?

 • #4

  Marly (donderdag, 24 mei 2018 15:29)

  Wat hebben jullie alweer een hoop mooie dingen gezien! En wat leuk dat er af en toe zo'n prachtige foto bij jullie verslag zit! Benieuwd naar al dat moois dat jullie al gezien hebben en nog gaan zien. Geniet er van!

 • #5

  Rita Theisen . (vrijdag, 25 mei 2018 20:48)

  Wijntje check kaasje check zo leef ik tijdens het lezen van de blog met jullie mee.
  En volgens mij vermaken jullie je prima .
  Erg leuk om zo mee te lezen ,en al een enkele foto te kunnen bekijken.
  Nog heel veel plezier ,
  Blokje chocolade klaar ; ))))

  Gr. Rita.

 • #6

  Mariska (dinsdag, 29 mei 2018 20:24)

  Hoi Annette,

  Ik heb jullie blogs even terug gelezen.Wat hebben jullie al veel leuke dingen gedaan.Nog heel veel plezier met elkaar.

  Groetjes Mariska

 • #7

  Berdien (woensdag, 20 juni 2018 14:47)

  Wat een prachtige reis ! Leuk om even mee te lezen met jullie avonturen. Jammer genoeg maar een paar van die prachtige foto’s.... ben heel benieuwd naar de rest . Geniet er nog van !