· 

West Australië vervolg

Beste blog lezers. Dank voor de leuke reacties die we weer gehad hebben.

 

Het is alweer even geleden dat we een bericht geplaatst hebben. We hebben ons echter niet verveeld. We zijn door prachtige gebieden gegaan, vaak zonder (wifi)bereik. De kusten rond Esperance zijn wonderbaarlijk mooi. Het water onwerkelijk blauw. Google maar en het zijn zowaar werkelijke kleuren. We hebben er van genoten. Het Fitzgerald River NP is fantastisch. Heerlijk gewandeld hier en een erg rustig park maar goed verzorgd. Inmiddels zijn we in Hyden waar we de Wave rock en the Humps hebben bezocht. Net nog nachtfotografie gedaan bij de Wave rock. Heel bijzonder! Een van de doelen van deze reis zijn de dieren van Australië. Daarbij horen ook de (vaak zeer giftige) slangen. Tot voor kort hadden we ze niet gezien. Maar op een dag stond Annette bijna twee keer op een slang. De eerste keer op een jonge Dugite (in de top tien van giftigste...). De tweede keer kon ik net roepen "KIJK UIT"... 

We zagen gelukkig al snel dat het de Carpet Python was, een wurgslang. Dus allebei plat op de grond op twee meter afstand, fotograferen en filmen. En dat leverde onder andere deze foto op.

Eergisteren om 12u alcoholcontrole gehad. En uiteraard was dat geen probleem. De agent zei met een gulle lach op zijn gezicht dat als wij zeven maanden vakantie hebben we rond deze tijd toch echt in de pub moesten zitten, anders doen we het niet goed... Ozzie humor!

Morgen gaan we weer richting Fitzgerald River NP. Dat lijkt vreemd maar van om van oost naar west te komen moet je ruim 220 km rijden. Via Hyden was net zo gemakkelijk.

Dat was het weer even. We hopen dat jullie allen een goede Koningsdag gehad hebben.

 

Tot gauw weer!

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Joke en Jan (zaterdag, 28 april 2018 11:26)

  Hallo Alex en Annette,

  Fijn dat jullie ons mee laten genieten van jullie avonturen.
  Wat een spanning rond de slangen , maar jullie hebben er mooie foto,s van kunnen maken.
  Nu maar op naar het volgende NP. we kijken alweer uit naar het volgende verslag.
  Hartelijke groet Joke en Jan.

 • #2

  Toos Vos (zaterdag, 28 april 2018 15:34)

  Hallo Alex en Annette,
  Wat een portie natuur krijgen jullie daar, ongelofelijk; het ene NP na het andere en zo te lezen heel veel rust en ruimte.Spannend hoor met zo'n slang, wel een prachtige foto.
  Ook zo in een kooi in het water om haaien e.d.te zien is wel heel apart.Bij ons stoppen ze liever de dieren in een kooi.....,maar dan zie je t toch wel heel anders.
  Geniet rustig verder, wij doen t wel met een weekje Zwarte Woud(ha,ha).
  Groetjes, Toos

 • #3

  Paul en Annie (maandag, 30 april 2018 11:21)

  Hé Alex en Annette,
  Leuk om jullie reisverhalen regelmatig te kunnen lezen en mooie foto's daarbij te zien. Jullie genieten met volle teugen, dat is wel te merken. Via dit blog kunnen wij ook een beetje meegenieten. Fijne reis nog en geniet, geniet, geniet.
  P.S. Texel was heel leuk.
  Groetjes
  Paul en Annie

 • #4

  Esmee Jansen (maandag, 30 april 2018 12:38)

  Hallo Alex en Annette,

  Erg leuk om jullie verhalen te lezen. Heel gaaf wat jullie allemaal al gezien en meegemaakt hebben! De Esperance is erg mooi (ja ik heb even op Google gekeken;)) Ik ben erg benieuwd naar jullie foto's! De foto van de slang hierboven is in ieder geval al veelbelovend. Ik wens jullie nog een hele fijne en mooie reis toe! Geniet en tot over een paar maanden!

  Groet Esmee

 • #5

  Henri (donderdag, 03 mei 2018 08:01)

  Pas maar op dat die slangen ook geen Ozzie humor gaan vertonen: dat je op een Dugite gaat staan die er net die dag uitziet als een karpetslangetje... Kan me Annettes reactie voorstellen...
  Veel plezier nog. Mooie foto's en verhalen!
  groeten, Henri