· 

Eyre Peninsula

Hallo lezers van ons blog. Na het York Peninsula zijn we naar Mt. Remarkable NP gegaan. Een prachtig park waar we heel veel gewandeld hebben. Behoorlijk wat kilometers in de benen dus. De langste was 19,4 kilometer (24.383 stappen) met een klim van 360 naar 960 meter. Dit staat gelijk aan 75 verdiepingen volgens de App. In dit park zagen we ook een aantal Yellow footed rock wallaby's maar ze waren erg schuw. Dit is een van onze doelsoorten van deze reis. Na dit park zijn we naar het erg warme Flinders Ranges NP gereden. Ruim 35 graden en erg droog. In 2009 hebben we hier veel gewandeld. Nu alle 4WD routes gereden. En wat een prachtige belevenis was dat. Routes met namen als Parachilna of Bunyeroo klinkt niet alleen mooi maar ze zijn nog veel mooier. Hier hebben we het geluk gehad dat we de uiterst zeldzame en zeer schuwe Yellow footed rock wallaby weer zagen. Drie en in dit geval helemaal niet schuw. We zijn dan ook blij met de foto's die we konden maken. Dit is een van de foto's. Vandaag zijn we naar Whyalla op het Eyre Peninsula gegaan. Hier is het een aangename 24 graden. 

 

We zijn benieuwd wat jullie van ons blog vinden en dus naar jullie reacties.

Tot blogs.

Alex & Annette

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Henri van de Griendt (maandag, 26 maart 2018 14:41)

  Hallo Alex en Annette!
  Erg leuk jullie verhalen te lezen. Mooi dat jullie alvast een van jullie doelsoorten vast hebben kunnen leggen. En fijn dat jullie de temperaturen blijven vermelden: ik ben al blij als het hier droog is en we boven de 10 graden komen... ;-)
  Heel veel plezier verder. Ik lees jullie!
  groeten, Henri

 • #2

  toos vos (maandag, 26 maart 2018 19:19)

  Hallo Annette en Alex,
  Leuk jullie weg een beetje te volgen. Wat een temperaturen daar! Wel heerlijk als het nu wat aangenamer is.
  Veel plezier verder!
  groetjes Toos

 • #3

  Joke en Jan (zaterdag, 31 maart 2018 10:57)

  Fijn om ons via dit blog mee te laten reizen en genieten van jullie verhalen ,en ons bijzondere dieren laat zien .
  Veel plezier verder ,we blijven mee reizen met jullie.
  Groeten Joke en Jan

 • #4

  Ronald van Stam (maandag, 02 april 2018 11:57)

  Mooi dat jullie het zo naar de zin hebben. Jullie boffen toch maar weer om de zeldzame wallaby's te zien. Leuk om zo op de hoogte te blijven.

  Nog veel plezier en wandelse
  Groetjes, Ronald

 • #5

  Tom Kruissink (donderdag, 05 april 2018 14:16)

  Leuk jullie blog te lezen en wat gaaf dat jullie de zeldzame Wallaby's al op de plaat hebben. Ik wens jullie nog heel veel (foto)plezier en zal hier regelmatig even terugkomen. Ik ga morgen met Natuurfocus naar Texel , het weer ziet er goed uit. Op het moment zit daar de zeldzame Kongingseider in broedkleed, hoop dat ie het nog even uithoudt daar om wat mooie foto's te maken.

  Groetjes Tom

 • #6

  Linda Hazenberg (vrijdag, 06 april 2018 08:43)

  Hallo Alex en Annette, fijn dat we zo mee kunnen genieten van jullie reis. Ik zal regelmatig een bezoekje brengen aan het blog om jullie avonturen down under te volgen. Ik wens jullie heel veel plezier, veel mooie fotomomenten en bijzondere ontmoetingen. Groetjes. Linda

 • #7

  Rita Theisen. (zondag, 22 april 2018 16:52)

  Hoi Alex en Annette.

  Wat leuk dat ik jullie belevenissen kan volgen.
  Wens jullie heel veel plezier en mooie �Momenten.